Istoria orașului


Băile Tușnad „Perla Transilvaniei”

Este una dintre cele mai frumoase stațiuni montane nu numai din județul Harghita, ci și din țară, accesibilă pe DN 12 sau pe linia CF 400 Brașov - Deda și se află la 32 km sud de Miercurea-Ciuc, 37 km nord de Sfântu Gheorghe, 67 km de Brașov și 35 km de Baraolt. Băile Tușnad a fost declarat oraș în anul 1968, fiind și cel mai mic din România (1709 de locuitori conform recensământului din 2002).

Stațiunea, de importanță internațională, se află într-un loc deosebit de frumos, pe versantul vestic al masivului vulcanic Ciomad, în defileul Oltului la 656 m altitudine, în mijlocul unor păduri de brazi și foioase, având un aer deosebit de curat, foarte bogat în ioni negativi. Oltul este cursul de apă principal al stațiunii, iar Lacul Ciucaș care este plasat în mijlocul stațiunii a fost creat în scop turistic.

Masivul Ciomad este una dintre cele mai tinere formațiuni vulcanice din Carpați, fenomenele vulcanice în zona Tușnadului au avut un rol important în formarea și dezvoltarea stațiunii, iar cele postvulcanice fiind foarte active, reprezintă un factor important în viața stațiunii Băile Tușnad.

Prezența emanațiilor de CO2 și a apelor minerale au permis practicarea tratamentelor terapeutice și au creat condițiile necesare pentru ca orașul să devine o stațiune balneoclimaterică importantă.Căutare

Meteo
marţi, 2018-08-21
Temperatura: ℃
miercuri,
Max: ℃, Min: ℃
joi,
Max: ℃, Min: ℃
vineri,
Max: ℃, Min: ℃